پرینت

عیدانه مرکز مشاوره دانشگاه

سال 93 با تمام فراز و نشیب ها، سختی ها و گرفتاری ها، غم ها و شادی ها به پایان رسید. ما بر خود می بالیم که صندوقچه دلمان پر از روایت های ترش و تلخ و گاهاً شیرینی بوده و هست که بسیاری تحمل شنیدن آن را ندارند چه رسد که گوش کنند، ما به مرور تحمل ابهام روایت های مراجعین را کسب کرده ایم و آزموده تر شده ایم که در تالاب غمناک مراجعین پارو بزنیم و شاهد استفراغ روان دردمندان باشیم.

اما نوروز شاید هر چیز باشد و بیش از همه درمانگری بی زبان اما اشارات بسیار، داستان نو شدن قلب و فراموشی کینه ها جشنی باستانی با همه آداب و رسوم سنتی اش که حتی نسیمش التیام بخش است

هفت سین دارد، سبزه و ماهی قرمز دارد، دیدو بازدید دارد، عیدانه دارد، دعای تحویل و تحول دارد، پوشیدن لباس و ظاهر زندگی دارد، خانه تکانی دارد و...

اینها رسومی دیرینه است که نه تنها احساس کهنگی درباره آن وجود ندارد بلکه تعلقات برای ادای بیشتر جزئیات آن طی سالیان دراز در جامعه پایدار مانده است. هر چیز وفاداری به این رسوم همه واقعیت نیست، انتخاب ها برای نحوه گذراندن تعطیلات عید با گذشت زمان رفته رفته تغییر کرده است. مثلاً در یکی دو دهه گذشته مسافرت هایی از نوع جدید بر کیفیت قدیمی آن سایه انداخته است. عید یک پدیده درمان بخش اجتماعیست مواظب باشیم:

• مسافرت و اشکال جدید آن ما را از هم دور نکند
  • رفت و آمد ها را محدود نکند
  • انزوا و تنهایی را بیشتر نکند
  • سنت ها را بدست فراموشی نسپارد

تغییر فصل با تامل، تاثیر معناداری بر روند زندگی افراد دارد، اگر پیام خانه تکانی دلمان را بشنویم و قواعد و باور های غلط را در آتش نوروز بسوزانیم. سبک بال و فارغ از ناامیدی، یاس و دلتنگی، ترس و بی برنامگی به استقبال اعتدال زندگی خود بشتابیم. اعتماد دوباره به خود و دیگران نشانه سلامتی است و اعتقاد فیلسوفان رنج را مرور کنیم که سراسر زندگی رنج است پس بهتر است انسان ها تعارض های روانی خود را به دیگران منتقل نکنند و رنج یکدیگر را افزون نسازند. احترام و تکریم، هدیه دادن و گرفتن، تفریح و سلامت، دید و بازدید و امید به تغییر را برای همه آرزو می کنیم.

کارهایی که موجب موفقیت در زندگی امسالتان خواهد شد:

• با ملایمت سخن بگوئید.
  • عمیق نفس بکشید.
  • صبورانه کار کنید.
  • نجیبانه رفتار کنید.
  • همواره پس انداز کنید.
  • عاقلانه بخورید.
  • خلاقانه بیندیشید.
  • هوشمندانه خرج کنید.

منبع : http://moshaver.atu.ac.ir

نوشته شده توسط Super Userارسال شده در: اخبارمرکز

تمامی حقوق این سایت متعلق به دانشگاه صنعتی اراک است.
اراک ، خیابان دانشگاه ، دانشگاه صنعتی اراک / کدپستی : 38181-41167 / صندوق پستی : 38135-1177
جشنواره اختراعات کوهرنگ
استان مرکزی - آذرماه 94